SWBF CUSTOM

The best way to custom your games.
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 [SOLVED]Sound Problem

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 3:47 am

Having a sound problem with my Coynite Disruptor rifle's sound. I gave it a disruptor rifle sound .wav, proper format and all. The sound is not playing in-game. Either that or it's so quiet I can't hear it at all. Whatever's going on, either way it's not working.

I followed Icemember's custom sound tutorial to the letter. The .bat files are correct and everything should be where they need to be. Here's a couple of pictures (since Icemember needed me to post a couple of pictures of my gamedata map directory) and also my mungelog.

Spoiler:
 
Spoiler:
 

Spoiler:
 


Last edited by RevanSithLord on 2/28/2012, 2:46 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 3:50 am

The 2nd picture shows your abc.lvl is not even in the sound folder lol. It can't play sound without it lol. Try placing it in the sound folder. And they be your sound.

You may have to re-munge the sound if the abc.lvl in your sound folder located here: C:\BF2_ModTools\data_LJU\_LVL_PC\Sound is not showing up.

If so, Delete all folders located here: C:\BF2_ModTools\data_LJU\_BUILD\Sound.
But do-not delete the clean.bat and munge.bat

Delete everything here:C:\BF2_ModTools\data_LJU\_LVL_PC\Sound.

Then remunge by hitting select all, then munge.

Copy the sound folder from here:C:\BF2_ModTools\data_LJU\_LVL_PC\Sound
to here: C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Battlefront II\GameData\addon\LJU\data\_LVL_PC

Then test your weapon Smile


Last edited by Icemember on 2/27/2012, 3:56 am; edited 1 time in total (Reason for editing : Adding Info)
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 4:08 am

Ah hah! Will do that in a sec. I knew something had to be wrong. That happened the last few times or so when munging, where the ABC.lvl didn't even show up. *facepalm*

Let me get done conquering Theed in SW:GB and I will do just that.

It's funny how dodgy things can be when modding. The smallest things, something as simple as forgetting to reference a file or not even having a file in its proper place...or the munge process not even functioning correctly like it should. This process has always been annoying. Thanks Commander.
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 4:26 am

Your welcome commander. Let me know how things work out! Smile
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 6:00 am

Huh. It's still not making an abc.lvl where you said. Even after doing what you said. If it's not even going there, then where would it pop up?
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 6:23 am

did you use the your files I updated for you?
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 6:36 am

Icemember wrote:
did you use the your files I updated for you?

Yep.
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 6:58 am

ok, ill munge it and test it my self on a map. Hold steady commander while I test this.

I need to add this part below to the tut.

1 other thing. dont forget to add this line to your script odf here: C:\BF2_ModTools\data_LJU\Common\scripts\LJU
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 7:04 am

Icemember wrote:
ok, ill munge it and test it my self on a map. Hold steady commander while I test this.

I need to add this part below to the tut.

1 other thing. dont forget to add this line to your script odf here: C:\BF2_ModTools\data_LJU\Common\scripts\LJU

.......D'oh! How could I forget that part? Embarassed
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 7:54 am

I tested the sound file. It works good ingame.
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 7:36 pm

For some odd reason, it's still not creating an abc.lvl file in the sound folder when munging. I cleaned, remunged, manually cleaned, remunged again, double-checked that everything was right on the money, and still it's not wanting to create the correct file so that it can actually play the desired sound. You said something about moving an abc.lvl file into there earlier in the event that it doesn't want to create one?
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 9:20 pm

After over looking my tut. I missed a critical step lol.

Go here: C:\BF2_ModTools\data_LJU and open the soundmungedir.bat

Add this line: @for /R %%A in (*.asfx) do @echo Munging %%~nA%%~xA & @soundflmunge -platform %4 -banklistinput %%A -bankoutput %MUNGEDIR%\ %CHECKDATE% -resample -checkid noabort %SOUNDOPT% 2>>%MUNGE_LOG% 1>>%SOUNDLOGOUT%



Then remunge.
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 10:40 pm

Hmm. Well it's still not creating that certain .lvl file I need. Also, does that soundmungelevel.bat have anything to do with it? Was wondering about that today.
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/27/2012, 11:47 pm

Yes, that needs to be done in order for the sound to appear in its correct place.

NOTE: Updated the tut with this step also.


Last edited by Icemember on 2/27/2012, 11:51 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Adding Info)
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/28/2012, 12:33 am

Ah hah! I had a feeling it was that .bat file. Because all I saw steps for in the tutorial were the recent soundmungedir.bat (this part I actually did from the other Tut on GT) and the soundmunge.bat. Thanks for clarifying that. I figured that would have to have been it.

Wait, so what line do I have to edit for that one as well? My soundmungedir and soundmunge bat files are edited like the tutorial said, but what do I need for soundmungelevel.bat?

If I need to edit it at all, I mean?

Spoiler:
 


Last edited by RevanSithLord on 2/28/2012, 12:50 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/28/2012, 12:46 am

Yea! Sometimes these things slip the mind LOL!!
Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/28/2012, 1:28 am

Check my edit, please.
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/28/2012, 1:41 am

You would edit your soundmungedir.bat here: C:\BF2_ModTools\data_ABC

Add this line:

@for /R %%A in (*.asfx) do @echo Munging %%~nA%%~xA & @soundflmunge -platform %4 -banklistinput %%A -bankoutput %MUNGEDIR%\ %CHECKDATE% -resample -checkid noabort %SOUNDOPT% 2>>%MUNGE_LOG% 1>>%SOUNDLOGOUT%

Back to top Go down
View user profile
RevanSithLord
Scout Trooper Commander
Scout Trooper Commander
avatar

Messages : 964
Registration Date : 2010-08-21
Age : 27
Location : The good 'ol United States of America, Iowa Great Lakes region

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/28/2012, 1:56 am

Well as I already said, I edited that .bat with that line already. I think I did it yesterday. It's still weird that, when munging, it's not doing what it's suppose to.

Spoiler:
 

EDIT - I found another word-o in the soundmunge bat. There was another abc I forgot to replace. Here's to hoping it works!

EDIT 2 - Got it! It spawned the correct file. Be right back.

EDIT 3 - Problem solved! Stupid typos....
Back to top Go down
View user profile http://www.loadedandplay.com
Icemember
Dark Trooper Phase 1 Class
Dark Trooper Phase 1 Class
avatar

Messages : 1233
Registration Date : 2010-07-29
Age : 37
Location : Bespin: Cloud City

PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   2/28/2012, 2:44 am

Hope it works commander LOL! Dance
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: [SOLVED]Sound Problem   

Back to top Go down
 

[SOLVED]Sound Problem

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» problem with the game : no control over the moves of the pc
» Stat RP Battlefield Problem
» Tutle Beach Earforce DX 11 Mic Distortion
» Matrix problem with new Battlenet
» Another toyota problem

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SWBF CUSTOM :: Star Wars Battlefront Games :: Modding-